Свиснес-Кар во посета на Riwax

Соработка со АутоЛукс од Скопје
May 8, 2016

Свиснес-Кар во посета на Riwax

Свиснес-Kар кој доби можност да соработува со познатата Швајцарска фирма “RIWAX” и да ги увезува нивните производи во Македонија, а наскоро и на Балканот, имаше можност со својот тим и двајца од потрошувачите да ја посети фирмата каде се одвива производството во Цоликофен крај Берн.

Првиот ден имавме можност да ја доживееме фирмата “RIWAX” во неијзините школски простории каде што се одвива обуката на ученици и мајстори а исто така бевме сведоци на начинот на производство и логистиката која ги испорачува производите низ целиот свет.

Покрај пријатната посета вториот ден го посетивме училиштето за автолакери и автолимари во Винтертур близу Цирих кое во Август 2015 почна да работи во ново изградената зграда која е на светско ниво и во која се школуваат стотици ученици годишно по најнови стандарти за поправка на автомобили.
Во моментот на посетата 12 Автолакери после 4 годишна обука полагаа и се докажуваа пред 4 експертски тим дека се способни професионално да си ја вршат работата по најнови стандарти на автомобилските производители.
Тоа беше екслузивна шанса, посебно за нашите потрошувачи од Македонија да го доживеат феноменалниот триален школски систем на Швајцарија кој со децении е гарант за врвниот квалитет кој е познат и ценет во цел свет.

Успешната соработка со RIWAX ќе продолжи и понатаму, со тоа ке може да гарантираме за врвни квалитетни производи на Македонскиот пазар за да можеме и вас да ве увериме од нашиот професионализам!!!

Неколку слики од нашата посета…

13418506_1054610967963018_8216551078314296361_o 13422229_1054609384629843_2009712113199880122_o   13475017_1054610211296427_9126745472228022591_o 13475150_1054615864629195_6190835530893656457_o  13482844_1054608844629897_6177647586107977539_o 13482855_1054611334629648_8119286963406894539_o   13490664_1054610021296446_8401779601582338685_o 13495397_1054608364629945_3599847373395812726_o  13498092_1054609194629862_4618917698248371655_o 13498117_1054609604629821_8255447473459550631_o 13502546_1054608107963304_1252419392756616266_o 13502832_1054610724629709_7581428740088892909_o 13502879_1054611924629589_596167879174790612_o  13517480_1054609861296462_6014036402180463540_o 13517637_1054612054629576_1066436808090108157_o  13483197_1054610354629746_8819529497376651202_o 13522843_1054611694629612_6887144995101962407_o